Еволюція прав дітей з обмеженими можливостями - Ніколаєнко, Н. О.; Nikolaenko, N. O. (Форум права. - 2015. - № 1. - С. 199–206., 2015)
Розглядається історико-правовий аспект появи, становлення та розвитку прав дітей з обмеженими можливостями, починаючи від повного несприйняття дітей з вадами розвитку та до визнання їх рівних прав з суспільством. Проведено стислий аналіз письмових свідоцтв та нормативних актів різних країн, які відображають становище у суспільстві дорослих осіб та дітей з обмеженими можливостями.

We consider the historical and legal aspects of the , formation and development of the rights of children with disabilities, ranging from absolute rejection of children with developmental problems and until the recognition of their human society. Author reviewed of old writing acts and laws of some countries with information about status of adults and children with disabilities.

Рассматривается историко-правовой аспект зарождения, становления и развития прав детей с ограниченными возможностями, начиная от абсолютного непринятия детей с проблемами развития и вплоть до признания их прав обществом. Проведен сжатый анализ письменных свидетельств и нормативных актов разных стран, отражающих положение в обществе взрослых людей и детей с ограниченными возможностями.
Ніколаєнко Н. О. Еволюція прав дітей з обмеженими можливостями [Електронний ресурс] / Н. О. Ніколаєнко // Форум права. – 2015. – № 1. – С. 199–206 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2015_1_35.pdf.
Ніколаєнко Н. О. "Еволюція прав дітей з обмеженими можливостями." Форум права 1 (2015): 199–206.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; дитина; ребёнок; права дитини; права ребёнка; діти з обмеженими можливостями; дети с ограниченными возможностями; інваліди; инвалиды; дискримінація; дискриминация; children with disabilities; история развития; эволюция прав; історія розвитку; еволюція прав; Київська Русь; Киевская Русь; зарубежные страны; зарубіжні країни