Особливості масляної системи двигуна Turbomeca Arriel 2D вертольота Н-125 - Царенко, А. А.; Tsarenko, A. A.; ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-4810-8382 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 183-184., 2022)
Зазначено, що у рамках побудови системи авіаційної безпеки населення планується використання придбаних за контрактом з компанією Airbus Helicopters гелікоптерів Н-125 в авіаційних підрозділах Державної прикордонної служби. На гелікоптері встановлено один двигун Turbomeca Arriel 2D. Розглянуті його особливості. Отмечено, что в рамках построения системы авиационной безопасности населения планируется использование приобретенных по контракту с компанией Airbus Helicopters вертолетов Н-125 в авиационных подразделениях Государственной пограничной службы. На вертолете установлен один двигатель Turbomeca Arriel 2D. Рассмотрены его особенности. It was noted that within the framework of building an aviation security system for the population, it is planned to use H-125 helicopters purchased under a contract with Airbus Helicopters in the aviation units of the State Border Service. The helicopter is powered by one Turbomeca Arriel 2D engine. Its features are considered.
Царенко А. А. Особливості масляної системи двигуна Turbomeca Arriel 2D вертольота Н-125 / А. А. Царенко / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 183-184.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; вертольот Н-125; вертолет Н-125; helicopter H-125; двигун Turbomeca Arriel 2D; двигатель Turbomeca Arriel 2D; Turbomeca Arriel 2D engine; масляна система двигуна; масляная система двигателя; engine oil system; гелікоптер; контроль масляної системи двигуна; контроль масляной системы двигателя; engine oil system control