Протидія сучасним інформаційно-психологічним впливам - Євдокімова, О. О.; Yevdokimova, O. O.; Olena Yevdokimova (Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 299-302, 2016)
Розглянуто протидію негативним інформаційно-психологічним впливам як елемент системи забезпечення інформаційно-психологічної безпеки особистості, суспільства, держави, як стан захищеності психіки від дії різних інформаційних чинників, що перешкоджають функціонуванню адекватної інформаційно-орієнтувальної основи соціальної поведінки людини і в цілому життєдіяльності в сучасному суспільстві.

Counteraction to negative informational and psychological influences is considered as an element of the system of ensuring informational and psychological security of the individual, society, and the state, as a state of protection of the psyche from the action of various informational factors that prevent the functioning of an adequate informational and orientational basis of human social behavior and life activities in general in modern society.

Рассмотрено противодействие негативным информационно-психологическим воздействиям как элемент системы обеспечения информационно-психологической безопасности личности, общества, государства, как состояние защищенности психики от действия различных информационных факторов, препятствующих функционированию адекватной информационно-ориентировочной основы социального поведения человека и в целом жизнедеятельности в современном обществе.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; свідомість; consciousness; сознание; психіка; psychics; психика; негативний інформаційно-психологічний вплив; negative informational and psychological influence; негативное информационно-психологическое воздействие; інформаційні маніпуляції; information manipulation; информационные манипуляции