Вдосконалення нормативно-правового регулювання притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності - Подорожній, А. Ю.; Podorozhnii, A. Yu.; Артем Подорожній (Прикарпатський юридичний вісник. – 2015. – Вип. 3 (9), т. 3. - С. 255-258, 2015)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України, а також наукових поглядів учених визначено можливі шляхи вдосконалення нормативно-правового регулювання притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності. Зазначено, що більшість проблем у вказаній сфері пов'язано з тим, що чинний сьогодні Кодекс законів про працю України було прийнято майже півстоліття тому, а отже, зазначений нормативно-правовий акт залишається таким, що не відповідає сучасним соціально-економічним і політичним реаліям, які сформувались в усьому світі та Україні.

In the article, based on the analysis of the norms of the current legislation of Ukraine, as well as scientific views of scientists, possible ways of improving the regulatory and legal regulation of attracting employees to disciplinary liability are identified. It was noted that the majority of problems in this area are due to the fact that the current Code of Labor Law of Ukraine was adopted almost half a century ago, and therefore this normative legal act remains that which does not correspond to modern socio-economic and political realities, which have developed all over the world and Ukraine.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины, а также научных взглядов ученых определены возможные пути совершенствования нормативно-правового регулирования привлечения работников к дисциплинарной ответственности. Отмечено, что большинство проблем в указанной сфере связано с тем, что действующий на сегодня Кодекс законов о труде Украины был принят почти полвека назад, а потому указанный нормативно-правовой акт остается таким, что не соответствует современным социально-экономическим и политическим реалиям, которые сложились во всем мире и Украине.
Keywords: вдосконалення законодавства; правове регулювання; дисциплінарна відповідальність; працівник; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; improvement; legal regulation; disciplinary responsibility; legislation; employee; совершенствование законодательства; правовое регулирование; дисциплинарная ответственность; работник; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина