Пияцтво як фонове явище, що обумовлює існування необережних злочинів, пов’язаних з дорожньо-транспортними пригодами - Черевко, К. О.; Cherevko, K. O.; Кирило Черевко (Фонові для злочинності явища: запобігання та протидія : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 квіт. 2018 р.). – Харків : ХНУВС, 2018. – С. 113-115, 2018)
Розглянуто злочини, вчинювані з необережності. Проаналізовано питання пияцтва як фонового явища необережних злочинів, пов'язаних з дорожньо-транспортими пригодами. Наголошено, що органам місцевого самоврядування та Національної поліції необхідно разом створювати плани реалізації комплексних заходів щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва на дорогах та водіями транспортних засобів.

Crimes committed out of carelessness are considered. The issue of drunkenness as a background phenomenon of careless crimes related to traffic accidents is analyzed. It was emphasized that the local self-government bodies and the National Police must jointly create plans for the implementation of comprehensive measures to strengthen the preventive impact and counteract the manifestations of drunkenness on the roads and by drivers of vehicles.

Рассмотрены преступления, совершаемые по неосторожности. Проанализированы вопросы пьянства как фонового явления неосторожных преступлений, связанных с дорожно-транспортными происшествиями. Отмечено, что органам местного самоуправления и Национальной полиции необходимо вместе создавать планы реализации комплексных мер по усилению профилактического воздействия и противодействию проявлениям пьянства на дорогах и водителями транспортных средств.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фонове для злочинності явище; background phenomenon for crime; фоновое для преступности явление; фонові явища; background phenomena; фоновые явления; необережна злочинність; careless crime; неосторожная преступность; дорожньо-транспортні пригоди; traffic accidents; дорожно-транспортные происшествия; пияцтво; drunkenness; пьянство