Міжнародний досвід правового регулювання повноважень прокурора при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій та можливість його використання в Україні - Балита, Р. І.; Balyta, R. I. (Юридична наука. - 2019. - № 1 (91). - С. 294-299, 2019)
Досліджено міжнародний досвід правового регулювання повноважень прокурора при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій та можливість його використання в Україні. Визначено, що зарубіжний досвід дозволяє визначити вітчизняні проблеми правозастосування та шляхи їх вирішення. Наголошено, що кримінально-процесуальне законодавство Республіки Латвія, Литви та Казахстану формувалося під впливом пострадянської правової системи та усталених підходів щодо здійснення правоохоронної діяльності та відповідно – негласного збирання доказів у кримінальному процесі.

The article examines the international experience of legal regulation of the powers of the prosecutor during covert investigative (search) actions and the possibility of its use in Ukraine. It has been determined that foreign experience makes it possible to determine domestic problems of the right to use and ways to solve them. It is noted that the criminal procedural legislation of the Republic of Latvia, Lithuania and Kazakhstan was formed under the influence of the post-Soviet legal system and established approaches to the implementation of law enforcement activities and, accordingly, the covert collection of evidence in criminal proceedings.

Исследован международный опыт правового регулирования полномочий прокурора при проведении негласных следственных (розыскных) действий и возможность его использования в Украине. Определено, что зарубежный опыт позволяет определить отечественные проблемы правоприменения и пути их решения. Отмечено, что уголовно-процессуальное законодательство Латвии, Литвы и Казахстана формировалось под влиянием постсоветской правовой системы и устоявшихся подходов по осуществлению правоохранительной деятельности и соответственно - негласного сбора доказательств в уголовном процессе.
International experience of legal regulation of the powers of the prosecutor during covert investigative (search) actions and the possibility of its use in Ukraine
Международный опыт правового регулирования полномочий прокурора при проведении негласных следственных (розыскных) действий и возможность его использования в Украине
Балита, Р. І. Міжнародний досвід правового регулювання повноважень прокурора при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій та можливість його використання в Україні / Р. І. Балита // Юридична наука. - 2019. - № 1 (91). - С. 294-299.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; негласні слідчі (розшукові) дії; secret investigative (research) actions; негласные следственные (розыскные) действия; повноваження прокурора; powers of the prosecutor; полномочия прокурора; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; міжнародний досвід; international experience; международный опыт