Спортивне право як підгалузь Особливої частини адміністративного права - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Іванцов, В. О.; Ivantsov, V. O.; Джафарова Олена В'ячеславівна; Іванцов Володимир (Юрист України. - 2011. – № 3 (16). – C. 44-49, 2011)
У статті визначено основні підходи до висвітлення у літературі питань щодо регулювання суспільних відносин у сфері спорту та розуміння спортивного права. Зроблено висновок, що спортивне право необхідно поділити на приватне спортивне право та публічне спортивне право. Останнє визнано підгалуззю Особливої частини адміністративного права, в результаті чого виділені конкретні інститути спортивного права України.

In the article the basic going is certain near illumination in literature of questions in relation to adjusting of public relations in the f eld of sport and understanding of sporting right. Got to the conclusion, that a sporting right must be divided into a private sporting right and public sporting law. T e last is confessed by the sub industry of Special part of administrative law, what the concrete institutes of sporting right for Ukraine are distinguished as a result of.

В статье определены основные подходы к освещению в литературе вопросов относительно регулирования общественных отношений в сфере спорта и понимания спортивного права. Сделан вывод, что спортивное право необходимо поделить на частное спортивное право и публичное спортивное право. Последнее признано подотраслью Особенной части административного права, в результате чего определены конкретные институты спортивного права Украины.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; спортивне право; комплексна галузь права; комплексна галузь законодавства; правовий інститут; sporting right; complex industry right; complex industry of legislation; legal institute; спортивное право; комплексная отрасль права; комплексная отрасль законодательства; правовой институт