Вплив міжнародного досвіду на реформування правоохоронних і судових органів України в умовах війни - Кочин, В. Д.; Kochyn, V. D. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 505-508, 2025)
Зазначено, що вплив міжнародного досвіду на реформування правоохоронних та судових органів у воєнній Україні є важливим. Україна має можливість вчитися у інших країн та адаптувати успішні практики до власних обставин. Це допоможе створити більш ефективну, прозору та справедливу систему, яка слугуватиме інтересам громадян. Важливо, щоб реформи були комплексними і враховували всі аспекти роботи правоохоронних і судових органів. Тільки так можна досягти стійких змін і забезпечити захист людини в конфліктних ситуаціях.

It is noted that the influence of international experience on the reform of law enforcement and judicial bodies in wartime Ukraine is important. Ukraine has the opportunity to learn from other countries and adapt successful practices to its own circumstances. This will help create a more effective, transparent and fair system that will serve the interests of citizens. It is important that the reforms are comprehensive and take into account all aspects of the work of law enforcement and judicial bodies. Only in this way can sustainable changes be achieved and human protection be ensured in conflict situations.
Keywords: Україна; правоохоронні органи; судові органи; реформування; міжнародний досвід; умови війни; Ukraine; law enforcement agencies; judicial bodies; reform; international experience; war conditions