Емоційна компетентність як професійно-важлива якість юриста - Жданова, І. В.; Zhdanova, І. В.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6361-3029; Бакуменко, І. О.; Bakumenko, I. A. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.). –Харків, 2018. – С.163-166., 2018)
У тезах доповіді розкрито суть проблеми емоційної компетентності з точки зору юридичної психології. Представлені основні підходи до змісту та структури емоційної компетентності, показана її роль у професійній діяльності юриста, зроблено висновок щодо емоційної компетентності як професійно-важливої якості юриста.

The theses of the report reveal the essence of the problem of emotional competence from the point of view of legal psychology. The main approaches to the content and structure of emotional competence are presented, its role in the professional activity of a lawyer is shown, a conclusion is made on emotional competence as a professionally important quality of a lawyer.

В тезисах доклада раскрыта суть проблемы эмоциональной компетентности с точки зрения юридической психологии. Представлены основные подходы к содержанию и структуре эмоциональной компетентности, показана ее роль в профессиональной деятельности юриста, сделан вывод об эмоциональной компетентности как о профессионально-важном качества юриста.
Жданова, І. В. Емоційна компетентність як професійно-важлива якість юриста / І. В.Жданова, І. О.Бакуменко // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. –Харків, 2018. – С.163-166.
Keywords: емоційна компетентність; юрист; професійно-важлива якість; emotional competence; legal psychology; lawyer; professional-important quality; эмоциональная компетентность; юридическая психология; профессионально-важное качество; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации