Проблема нормативного врегулювання прав пацієнтів у договірних відносинах - Скриннікова, К. О.; Skrynnikova, K. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3721-4462 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 275-277, 2017)
Відзначено, що відсутність закріплення у національному законодавстві України переліку прав пацієнтів, механізму захисту прав пацієнтів, призводить до того, що в договірних відносинах медичні заклади не приділяють належної уваги правам пацієнтів, бажаючи як найкраще прописати саме ті вимоги в яких зацікавлений заклад, а це в свою чергу призводить до порушення прав пацієнтів та виникненню певної кількості судових справ.

It was noted that the lack of enshrining in the national legislation of Ukraine the list of patients' rights, the mechanism for the protection of patients' rights, leads to the fact that in contractual relations, medical institutions do not pay due attention to the rights of patients, wanting as best as possible to prescribe exactly those requirements in which the institution is interested, and this in in turn leads to the violation of patients' rights and the emergence of a certain number of court cases.

Отмечено, что отсутствие закрепления в национальном законодательстве Украины перечня прав пациентов, механизма защиты прав пациентов, приводит к тому, что в договорных отношениях медицинские учреждения не уделяют должного внимания правам пациентов, желая наилучшим образом прописать именно те требования в которых заинтересовано заведение, а это, в свою очередь, приводит к нарушению прав пациентов и возникновению определенного количества судебных дел.
Скриннікова, К. О. Проблема нормативного врегулювання прав пацієнтів у договірних відносинах / Катерина Олегівна Скриннікова // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ; Харк. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України». – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 275-277.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільно-правові відносини; civil legal relations; гражданско-правовые отношения; пацієнт; patient; пациент; захист прав пацієнтів; protection of patients' rights; защита прав пациентов; нормативно-правове регулювання; normative and legal regulation; нормативно-правовое регулирование