Поняття та види адміністративно-правових форм суб’єктів державної влади - Безсмертний, Є. О.; Bezsmertnyi, Ye. O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 115-122, 2014)
На підставі ґрунтовного аналізу чинного законодавства України розкрито поняття та види адміністративно-правових форм суб’єктів державної влади. Визначено типові риси суб’єктів державної влади, закономірності їх функціонування, права та обов’язки, які забезпечуються або здійснюються у поєднанні із застосуванням заходів адміністративного примусу. Як висновок автор наполягає на необхідності проведення постійних наукових досліджень у галузі вдосконалення різних форм адміністративної діяльності органів державної влади як головної гарантії прав, свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб як суб’єктів адміністративно-правових відносин. The notion and kinds of administrative and legal forms of state power’s subjects are disclosed on the basis of thorough analysis of the current legislation of Ukraine. Typical features of the state power’s subjects and appropriateness of their functioning, rights and duties provided together with applying measures of administrative compulsion are defined. The author as a conclusion of the article notes on the necessity of conducting permanent scientific research in the sphere of improving different forms of administration activity of the state power agencies as the main guarantee of the rights, freedoms and legal interests of physical and legal entities as the subjects of administrative and legal relations. На основании тщательного анализа действующего законодательства Украины раскрыты понятие и виды административно-правовых форм субъектов государственной власти. Определены типичные черты субъектов государственной власти, закономерности их функционирования, права и обязанности, которые обеспечиваются или выполняются в сочетании с применением мер административного принуждения. Как вывод автор настаивает на необходимости проведения постоянных научных исследований в области совершенствования разных форм административной деятельности органов государственной власти как главной гарантии прав, свобод и законных интересов физических и юридических лиц как субъектов административно-правовых отношений.
The notion and kinds of administrative and legal forms of state power’s subjects
Понятие и виды административно- правовых форм субъектов государственной власти
Безсмертний, Є. О. Поняття та види адміністративно-правових форм суб’єктів державної влади / Є. О. Безсмертний // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 115-122.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правові форми; административно-правовые формы; administrative and legal forms; суб’єкт державної влади; субъект государственной власти; state power’s subjects; заходи адміністративного примусу; меры административного принуждения; measures of administrative compulsion