Актуальні питання правового забезпечення соціального захисту військовослужбовців - Крет, Ю. М.; Kret, Yu. M. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 225-226, 2022)
Відзначено, що соціальний захист військовослужбовців складається з системи соціальних гарантій, що повинна враховувати систему загальнообов’язкового державного соціального страхування та своєрідну систему соціального захисту військових, що знаходяться в особливо небезпечних умовах. Шляхи удосконалення отримання соціальних благ та послуг залежать від визначення джерел їх фінансування, реформування організаційних умов їх надання( інституціональна складова) та правових підстав їх визначення.

It was noted that the social protection of military personnel consists of a system of social guarantees, which should take into account the system of mandatory state social insurance and a peculiar system of social protection of military personnel who are in particularly dangerous conditions. Ways of improving the receipt of social benefits and services depend on determining the sources of their financing, reforming the organizational conditions for their provision (institutional component) and the legal basis for their determination.

Отмечено, что социальная защита военнослужащих состоит из системы социальных гарантий, которая должна учитывать систему общеобязательного государственного социального страхования и своеобразную систему социальной защиты находящихся в особо опасных условиях военных. Пути совершенствования получения социальных благ и услуг зависят от определения источников финансирования, реформирования организационных условий их предоставления (институциональная составляющая) и правовых оснований их определения.
Крет, Ю. М. Актуальні питання правового забезпечення соціального захисту військовослужбовців / Юлія Миколаївна Крет // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 225-226.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие; соціальний захист; social protection; социальная защита; правове забезпечення; legal support; правовое обеспечение