Політичний тероризм як форма найнебезпечнішого насильства - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M. (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників Міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 25 квіт. 2025 р.). – Харків : ХНУВС, 2025. – С. 21-26, 2025)
Зазначено, що розуміння типології видів тероризму, його причин і умов, знання психології виконавців терористичних актів та їх жертв дасть можливість ефективно і оперативно застосовувати правові, ідеологічні, організаційні та тактичні контрзаходи, визначити компетенцію різних суб’єктів антитерористичної діяльності, своєчасно та якісно надати допомогу потерпілим, забезпечити безпеку об’єктів терору, захистити життя, права та свободи як тих, хто в межах терористичного акту, так і суспільства загалом.

It is noted that understanding the typology of types of terrorism, its causes and conditions, knowledge of the psychology of perpetrators of terrorist acts and their victims will make it possible to effectively and promptly apply legal, ideological, organizational and tactical countermeasures, determine the competence of various subjects of anti-terrorist activity, provide timely and high-quality assistance to victims, ensure the security of objects of terror, protect the lives, rights and freedoms of both those within the scope of the terrorist act and society as a whole.
Keywords: тероризм; типологізація тероризму; політичний тероризм; terrorism; typology of terrorism; political terrorism