Участь у бойових діях працівників спецпідрозділів МВС України - Дрознік, Д. Р.; Droznik , D. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 212-215, 2023)
Зазначено, що під час широкомасштабної війни проти нашої держави, функціональні обов’язки працівників силових структур України, під час ведення бойових дій на нашій території можуть змінюватися під впливом ситуацій. Окреслено розуміння того, як функція підрозділів поліції з охорони публічної безпеки та громадського порядку може перекваліфікуватися у виконання бойових завдань на «нульовій» лінії зіткнення, або ж навіть з виходом за неї.

It is noted that during a large-scale war against our state, functional duties of the employees of the security forces of Ukraine, during hostilities in our territory may change under the influence of situations. An understanding of how the function of police units to protect public safety and public order can be outlined retrain to perform combat tasks at "zero" line of contact, or even beyond it.

Отмечено, что во время широкомасштабной войны против нашего государства, функциональные обязанности работников силовых структур Украины, во время ведения боевых действий на нашей территории могут изменяться под влиянием ситуаций. Обозначено понимание того, как функция подразделений полиции по охране публичной безопасности и общественного порядка может переквалифицироваться в выполнение боевых задач на «нулевой» линии столкновения, или даже с выходом за нее.
Keywords: спецпідрозділи МВС України; special units of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; спецподразделения МВД Украины; КОРД; Корпус оперативно раптової дії; Корпус оперативно внезапного действия; бойові дії; combat operations; боевые действия; війна; war; война