Типологизація працівників із ментальними проблемами - Святокум, О. І.; Sviatokum, O. I. (Право і безпека. - 2010. - № 4 (36). - С. 247-251, 2010)
Проаналізовано соціологічний та психологічний підходи до проблеми класифікації девіантної поведінки. Для практичних цілей управління персоналом запропоновано використовувати типологічні групи осіб із ментальними відхиленнями.

Sociological and psychological approaches to the problem of the deviant behaviour classification are analyzed. For the practical purpose of personal management it is proposed to use typological groups of the persons with mental deviations.

Проанализированы социологический и психологический подходы к проблеме классификации девиантного поведения. Для практических целей управления персоналом предложено использовать типологические группы личностей с ментальными отклонениями.
Typology of the workers with mental problems
Типологизация работников с ментальними проблемами
Keywords: девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; управління персоналом; управление персоналом; типологизація; typology; типологизация; працівники з ментальними відхиленнями; workers with mental disabilities; работники с ментальными отклонениями