Окремі аспекти визначення понятійного апарату щодо протидії злочинності - Юхно, О. О.; Yukhno, O. O.; Олександр Юхно (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 177-180, 2016)
Наголошено, що сучасні вимоги до поліпшення стану криміногенної обстановки в державі вимагають від науковців та практиків нових підходів до вивчення проблем злочинності, її причин та умов, удосконалення понятійного апарату з цих питань, який має тенденцію до певних змін і удосконалення, його переосмислення та вимагає цього при вирішенні завдань при наукових дослідженнях та правозастосовної діяльності.

It is emphasized that modern requirements for improving the state of the criminogenic situation in the state require from scientists and practitioners new approaches to the study of crime problems, its causes and conditions, improvement of the conceptual apparatus on these issues, which has a tendency to certain changes and improvements, its rethinking and requires this when solving tasks in scientific research and law enforcement activities.

Отмечено, что современные требования к улучшению состояния криминогенной обстановки в государстве требуют от ученых и практиков новых подходов к изучению проблем преступности, ее причин и условий, усовершенствования понятийного аппарата по этим вопросам, который имеет тенденцию к определенным изменениям и усовершенствованию, его переосмыслению и требует этого при решении задач при научных исследованиях и правоприменительной деятельности.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; crime prevention; противодействие преступности; понятійний апарат; conceptual apparatus; понятийный аппарат; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых