Порядок пересування іноземців та осіб без громадянства територією України в умовах воєнного стану - Крут, К. О.; Krut, K. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3027-4198 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 133-136, 2023)
Наголошено, що законом передбачений перелік діяльності іноземців та осіб без громадянства, з приводу якої мети вони можуть перебувати на території Україні під час воєнного стану. Держава потребує будь-якої допомоги з боку іноземних представників інших держав, та здійснює жорсткий контроль за діяльністю іноземців та осіб без громадянства, задля виявлення колаборантів, іноагентів та інших представників, які загрожують безпеці і оборони нашої держави.

It was emphasized that the law provides for a list of activities of foreigners and stateless persons, for which purpose they can be in the territory of Ukraine during martial law. The state needs any help from foreign representatives of other states, and exercises strict control over the activities of foreigners and stateless persons in order to identify collaborators, agents and other representatives who threaten the security and defense of our state.

Отмечено, что законом предусмотрен перечень деятельности иностранцев и лиц без гражданства, по поводу какой цели они могут находиться на территории Украины во время военного положения. Государство нуждается в какой-либо помощи со стороны иностранных представителей других государств и осуществляет жесткий контроль за деятельностью иностранцев и лиц без гражданства, для выявления коллаборантов, иноагентов и других представителей, угрожающих безопасности и обороне нашего государства.
Крут, К. О. Порядок пересування іноземців та осіб без громадянства територією України в умовах воєнного стану / Крут Катерина Олегівна // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 133-136.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; іноземці; foreigners; иностранцы; особа без громадянства; person without citizenship; лицо без гражданства; воєнний стан; martial law; военное положение; порядок пересування іноземців; order of movement of foreigners; порядок передвижения иностранцев