Покарання в законодавстві Драконта: оцінки в історіографії - Логвиненко, Є. С.; Lohvynenko, Ye. S.; Логвиненко (Велика) Євгенія Сергіївна (Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917–2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 185-187, 2017)
Показано традиційні та альтернативні оцінки законодавства Драконта в історіографії. З’ясовано, що головною метою першого афінського законодавства було припинення кровної помсти між аристократичними родами, поширення якої загрожувало стабільності поліса. Тому покаранням за вмисне та невмисне вбивство за законами Драконта було вигнання, а не смертна кара. Зроблено висновок, що законами Драконт запроваджував контроль держави над проявами кровної помсти, але повністю не ліквідував цей інститут.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; покарання; вбивство; закони Драконта; афінське законодавство