Аналіз досвіду Польщі та Латвії зі здійснення державного нагляду (контролю) за безпекою на автомобільному транспорті загального користування - Грибан, М. М.; Hryban, M. M. (Протидія дезінформації в умовах російської агресії проти України: виклики і перспективи : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 12-13 груд. 2023р.). - Харків: НДІ ППСН, 2023. - С. 376-377, 2023)
Відзначено, що вдосконалення системи державного нагляду (контролю) за безпекою на автомобільному транспорті загального користування нерозривно пов’язане із органічним втіленням найкращих практик у царині зарубіжного досвіду. Проаналізовано досвід Польщі та Латвії зі здійснення державного нагляду (контролю) за безпекою на автомобільному транспорті загального користування.

It was noted that the improvement of the system of state supervision (control) over the safety of public road transport is inextricably linked with the organic implementation of best practices in the field of foreign experience. The experience of Poland and Latvia in the implementation of state supervision (control) of safety on public road transport was analyzed.

Отмечено, что усовершенствование системы государственного надзора (контроля) за безопасностью на автомобильном транспорте общего пользования неразрывно связано с органическим воплощением лучших практик в области зарубежного опыта. Проанализирован опыт Польши и Латвии по осуществлению государственного надзора за безопасностью на автомобильном транспорте общего пользования.
Keywords: державний нагляд; контроль; безпека дорожнього руху; зарубіжний досвід; автомобільний транспорт загального користування; state supervision; control; road safety; foreign experience; public road transport; государственный надзор; безопасность дорожного движения; зарубежный опыт; автомобильный транспорт общего пользования