«Кваліфікація» чи «кваліфікування» у кримінально правовій терміносистемі? - Лантінов, Я. О.; Lantinov, Ya. O. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 157-159, 2025)
Розглянуто запровадження терміносистеми кримінального права через затвердження державного стандарту з переліком відповідних понять у якості термінів. Визначено, що у майбутньому ймовірна спроба розробити й застандартизувати кримінально-правову терміносистему, в якій коректним буде використання терміну "кваліфікування".

The introduction of a criminal law terminology system through the approval of a state standard with a list of relevant concepts as terms is considered. It is determined that in the future an attempt to develop and standardize a criminal law terminology system is likely, in which the use of the term "qualification" will be correct.
Keywords: кримінальне право; термінологія; терміносистема; кваліфікація; кваліфікування; criminal law; terminology; terminological system; qualification