Реалізація потенціалу цивільної авіації як стратегічно важливої складової розвитку України - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1999-9956 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 55-58., 2022)
Зазначено, що для реалізації планових завдань пріоритетним є нарощування внутрішніх і зовнішніх інвестицій в авіаційну інфраструктуру та рухомий склад цивільної авіації України. На розвиток вітчизняного авіабудування в період 2021–2030 рр. заплановано державні інвестиції на суму понад 34 млрд грн, задекларовано низку проєктів щодо розвитку авіаційної інфраструктури. Україна має значний авіаційний потенціал як країна з досвідом авіабудування, достатнім інтелектуально-кадровим ресурсом, значними транзитними можливостями.

It was noted that for the implementation of planned tasks, the priority is to increase internal and external investments in the aviation infrastructure and rolling stock of civil aviation in Ukraine. For the development of the domestic aircraft industry in the period 2021-2030. public investments are planned in the amount of more than UAH 34 billion, a number of projects for the development of aviation infrastructure have been declared. Ukraine has a significant aviation potential as a country with experience in aircraft construction, sufficient intellectual and personnel resources, and significant transit opportunities.

Отмечено, что для реализации плановых задач приоритетным является наращивание внутренних и внешних инвестиций в авиационную инфраструктуру и подвижной состав гражданской авиации Украины. На развитие отечественного авиастроения в период 2021-2030 гг. запланированы государственные инвестиции на сумму свыше 34 млрд грн., задекларирован ряд проектов по развитию авиационной инфраструктуры. Украина имеет значительный авиационный потенциал как страна с опытом авиастроения, достаточным интеллектуально кадровым ресурсом, значительными транзитными возможностями.
Швець Д. В. Реалізація потенціалу цивільної авіації як стратегічно важливої складової розвитку України / Д. В. Швець / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 55-58.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; авіаційна інфраструктура; авиационная инфраструктура; aviation infrastructure; цивільна авіація; гражданская авиация; civil aviation; авіаційний транспорт; авиационный транспорт; air transport; пасажиропоток; пассажиропоток; passenger traffic; транспортна інфраструктура; транспортная инфраструктура; transport infrastructure; стратегія економічного розвитку; стратегия экономического развития; economic development strategy; єдина система авіаційної безпеки; единая система авиационной безопасности; unified aviation security system