Проблеми контрольної діяльності держави за недержавними суб’єктами правоохорони - Завальний, М. В.; Zavalnyi, M. V.; Завальний Михайло Володимирович (Правові механізми забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, інтересів суспільства та держави : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 черв. 2019 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2019. - С. 53-56, 2019)
Підкреслено, що здійснення державного контролю над діяльністю недержавних суб’єктів правоохорони повинне здійснюватися лише за умови дотримання основних його принципів, таких як законність, об’єктивність, дотримання професійної етики, гласність, плановість, систематичність і регулярність, дієвість і оперативність, компетентність, методологічна спрямованість, результативність і ефективність.

It is emphasized that the implementation of state control over the activities of non-state law enforcement entities should be carried out only under the condition of compliance with its main principles, such as legality, objectivity, compliance with professional ethics, publicity, planning, systematicity and regularity, effectiveness and efficiency, competence, methodological orientation, effectiveness and efficiency.

Подчеркнуто, что осуществление государственного контроля над деятельностью негосударственных субъектов правоохраны должно осуществляться только при соблюдении основных его принципов, таких как законность, объективность, соблюдение профессиональной этики, гласность, плановость, систематичность и регулярность, действенность и оперативность, компетентность, методологическая направленность, результативность и эффективность.
Keywords: контрольна діяльність; держава; недержавні суб’єкти правоохорони; приватні охоронні компанії; control activities; state; non-state entities of law enforcement; private security companies; контрольная деятельность; государство; негосударственные субъекты правоохраны; частные охранные компании