Мовна грамотність як ключовий компонент професійної компетентності поліцейського - Єльнікова, Н. І.; Yelnikova, N. I.; Штогріна, А. І.; Shtohrina, A. I. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 643-646, 2025)
Стверджено, що мовна грамотність є фундаментальним елементом професійної компетентності поліцейського, що забезпечує ефективне виконання службових обов’язків, налагодження конструктивної взаємодії з громадянами й іншими суб’єктами правовідносин, сприяє формуванню позитивного іміджу правоохоронних органів і зміцненню законності в державі.

It is argued that language literacy is a fundamental element of the professional competence of a police officer, which ensures the effective performance of official duties, the establishment of constructive interaction with citizens and other subjects of legal relations, contributes to the formation of a positive image of law enforcement agencies and the strengthening of the rule of law in the state.
Keywords: поліцейські; мовна грамотність; професійна компетентність; комунікативна компетентність; police officers; language literacy; professional competence; communicative competence