Щодо методів правоохоронної діяльності членів громадських формувань з охорони правопорядку - Музичук, О. М.; Muzychuk, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8367-2504 (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 15 - 22, 2003)
Проаналізовано основні теоретичні підходи до з’ясування методів правоохоронної діяльності громадян; сформульовані власні поняття переконання та примусу; визначені основні ознаки та форми методів правоохоронної діяльності громадян в сфері охорони громадського порядку і боротьби з правопорушеннями та здійснена їх класифікація. Проанализированы основные теоретические подходы к выяснению методов правоохранительной деятельности граждан; сформулированы собственные понятия убеждения и принуждения; определены основные признаки и формы методов правоохранительной деятельности граждан в сфере охраны общественного порядка и борьбы с правонарушениями и осуществлена их классификация. The main theoretical approaches to clarifying the methods of law enforcement of citizens are analyzed; formulated own concepts of persuasion and coercion; the basic signs and forms of methods of law enforcement activity of citizens in the field of protection of a public order and fight against offenses are defined and their classification is carried out.
Музичук, О.М. Щодо методів правоохоронної діяльності членів громадських формувань з охорони правопорядку / О. М. Музичук // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 15 - 22
Keywords: охорона громадського порядку; охрана общественного порядка; ОВС; ОВД; громадські формування; общественные формирования; адміністративний примус; административное принуждение; правоохоронна діяльність; правоохранительная деятельность; методи правоохоронної діяльності; методы правоохранительной деятельности; правопорушення; правонарушение; громадський порядок; общественный порядок; боротьба з правопорушеннями; борьба с правонарушениями