Види суб’єктів, які здійснюють державний контроль за діяльністю вищих навчальних закладів України - Авдєєв, О. О.; Avdieiev, O. O.; Авдєєв Олександр Олександрович (Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 31-35, 2012)
Визначено види суб'єктів, які здійснюють державний контроль за діяльністю вищих навчальних закладів України. Проаналізовано чинне законодавство у цій сфері, окреслено повноваження суб’єктів, які здійснюють державний контроль за діяльністю вищих навчальних закладів України.

The types of entities of public control after the activities of higher education in Ukraine are determined, the existing legislation in this sphere is analyzed, the powers of subjects of state control over the activities of higher education in Ukraine are outlined.

Определены виды субъектов, осуществляющих государственный контроль за деятельностью высших учебных заведений Украины. Проанализировано действующее законодательство в указанной сфере, определены полномочия субъектов, осуществляющих государственный контроль за деятельностью высших учебных заведений Украины.
Types of subjects of state control after activity of higher educational establishments of Ukraine
Keywords: державний контроль; state control; государственный контроль; суб'єкти контролю; subjects of control; субъекты контроля; вищий навчальний заклад; institution of higher education; высшее учебное заведение