Система принципів громадського контролю за діяльністю Національної поліції - Василенко, В. М.; Vasylenko, V. M. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2016. – № 4. – С. 214-221, 2016)
У статті досліджено генезу принципів здійснення громадського контролю за діяльністю органів публічної влади. Проаналізовано та виділено правові, міжгалузеві, галузеві та інституційні засади здійснення громадського контролю за діяльністю Національної поліції. На основі аналізу міжнародних нормативно-правових актів виділено міжнародні засади здійснення громадського контролю за діяльністю Національної поліції. Сформовано систему принципів здійснення громадського контролю за діяльністю Національної поліції.

The genesis of the principles of carrying out public control over the activities of public authorities has been studied in the article. The author has analyzed and distinguished generally legal, intersectoral, sectoral and institutional principles of public control over the activities of the National Police. Based on the analysis of international regulatory legal acts the author has singled out international principles of public control over the activities of the National Police. The system of principles for carrying out public control over the activities of the National Police has been formed.

В статье исследован генезис принципов осуществления общественного контроля за деятельностью органов публичной власти. Проанализированы и выделены правовые, межотраслевые, отраслевые и институциональные принципы осуществления общественного контроля за деятельностью Национальной полиции. На основе анализа международных нормативно-правовых актов выделено международные принципы осуществления общественного контроля за деятельностью Национальной полиции. Сформирована система принципов осуществления общественного контроля за деятельностью Национальной полиции.
Keywords: принципи; принципи контролю; контроль; громадський контроль; Національна поліція України; система принципів; principles; principles of control; control; public control; National Police of Ukraine; system of principles; принципы; принципы контроля; контроль; общественный контроль; Национальная полиция Украины; система принципов