The role of women in modern Nordic armed forces - Oliinyk, D. A.; Олійник, Д. А.; Kolesnyk, N. N.; Колесник, Н. Н. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 194-195, 2025)
Розглянуто роль жінок у сучасних збройних силах Північної Європи. Їхній внесок у безпеку та оборону стає все більш визнаним та цінним. Це не лише сприяє підвищенню бойової готовності армії, але й служить прикладом для інших країн, які прагнуть гендерної рівності у війську.

The role of women in modern Nordic armed forces is examined. Their contribution to security and defense is becoming increasingly recognized and valued. This not only contributes to the military's combat readiness, but also serves as an example for other countries seeking gender equality in the military.
Keywords: жінки; жінки-військовослужбовці; збройні сили; Північна Європа; Скандинавські збройні сили; гендерна рівність; women; female military personnel; armed forces; Northern Europe; Scandinavian Armed Forces; gender equality