Analysis of private military companies in modern conflicts - Savratskyi, V. V.; Саврацький, В. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 227-228, 2025)
Відзначено, що приватні військові підприємства стали рівноправними суб’єктами поруч із державними збройними силами. Вони виконують широкий спектр спеціальних завдань, часто на рівні з регулярними військами, що свідчить про їхню зростаючу роль у міжнародній безпеці.

It is noted that private military companies have become equal actors alongside state armed forces. They perform a wide range of special tasks, often on a par with regular troops, which indicates their growing role in international security.
Keywords: приватні військові підприємства; ПВК; сучасні конфлікти; міжнародна безпека; private military companies; modern conflicts; international security