Прикладні питання тимчасового доступу до речей і документів з метою отримання зразків для експертизи - Кузубова, Т. О.; Kuzubova, T. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6488-4971 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 92-96, 2016)
Констатовано, що кримінальне процесуальне законодавство України потребує вдосконалення. Зазначено, що положеннями КПК України слід надати слідчому, прокурору право вилучати зразки з речей і документів для проведення судової експертизи на підставі постанови слідчого, прокурора з обов’язковим оформленням протоколу такого вилучення. Вказане сприятиме швидкому та повному захисту прав та свобод потерпілого, при цьому не порушуючи законних прав фізичних та юридичних осіб, які зобов’язані надати речі та документи для проведення експертизи.

It was established that the criminal procedural legislation of Ukraine needs improvement. It is noted that the provisions of the Criminal Procedure Code of Ukraine should give the investigator, the prosecutor the right to seize samples from things and documents for forensic examination based on the resolution of the investigator, the prosecutor, with the mandatory execution of a protocol of such seizure. This will contribute to the quick and complete protection of the rights and freedoms of the victim, while not violating the legal rights of individuals and legal entities who are obliged to provide things and documents for the examination.

Констатировано, что уголовное процессуальное законодательство Украины нуждается в усовершенствовании. Указано, что положениями УПК Украины следует предоставить следователю, прокурору право изымать образцы из вещей и документов для проведения судебной экспертизы на основании постановления следователя, прокурора с обязательным оформлением протокола такого изъятия. Указанное будет способствовать быстрой и полной защиты прав и свобод потерпевшего, не нарушая законных прав физических и юридических лиц, которые обязаны предоставить вещи и документы для проведения экспертизы.
Кузубова, Т. О. Прикладні питання тимчасового доступу до речей і документів з метою отримання зразків для експертизи / Тетяна Олексіївна Кузубова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 92-96.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; кримінально процесуальне законодавство; criminal procedural legislation; уголовно-процессуальное законодательство; тимчасовий доступ до речей і документів; temporary access to things and documents; временный доступ к вещам и документам; судові експертизи; forensic examinations; судебные экспертизы