Міжкультурна комунікативна компетенція як складова фахової підготовки правоохоронця - Левашов, О. С.; Levashov, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1956-4888 (Актуальные научные исследования в современном мире: сборник научных трудов ХXІІІ Междунар. науч. конф. (г. Переяслав-Хмельницкий, 26-27 марта 2017 г.). – Переяслав-Хмельницкий, 2017. – Вып. 3 (23), ч. 1. – С. 127-134, 2017)
Стаття присвячена організації міжкультурного підходу до навчання іноземних мов і формуванню відповідної комунікативної компетенції у курсантів вищих навчальних закладів системи МВС України. Аналізуються цілі та об’єкти міжкультурно- орієнтованого навчання іноземної мови для її наступного використання в умовах полікультурного оточення. Висувається теза про необхідність максимального збільшення особистого і колективного досвіду міжкультурного спілкування через використання інформаційних технологій та соціальних мереж. Пропонуються найбільш ефективні прийоми та засоби формування міжкультурної комунікативної компетенції.

The article is devoted to the organization of intercultural approach to foreign language teaching and the formation of corresponding communicative competence of cadets of higher educational institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine. The aims and objects of interculturally oriented teaching of a foreign language for its subsequent use in the conditions of polycultural environment are analyzed. A proposition is made to maximize personal and collective experience of intercultural communication through the use of information technologies and social networks. The most effective techniques and means of forming intercultural communicative competence are offered.

Статья посвящена организации межкультурного подхода к изучению иностранных языков и формированию соответствующей коммуникативной компетенции у курсантов высших учебных заведений системы МВД Украины. Анализируются цели и объекты межкультурно-ориентированного обучения иностранному языку для его дальнейшего использования в условиях поликультурного окружения. Выдвигается тезис о необходимости максимального увеличения личного и коллективного опыта межкультурного общения путем использования информационных технологий и социальных сетей. Предлагаются наиболее эффективные приемы и способы формирования межкультурной коммуникативной компетенции.
Левашов О. С. Міжкультурна комунікативна компетенція як складова фахової підготовки правоохоронця / Левашов Олександр Семенович // Актуальные научные исследования в современном мире: сборник научных трудов ХXІІІ Междунар. науч. конф. (г. Переяслав-Хмельницкий, 26-27 марта 2017 г.). – Переяслав-Хмельницкий, 2017. – Вып. 3 (23), ч. 1. – С. 127-134.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; вивчення іноземних мов; изучение иностранных языков; teaching foreign languages; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; higher educational establishments of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; міжкультурна комунікативна компетенція; полілог культур; професійно-орієнтована комунікація; адаптування мовленнєвої поведінки; інформаційні технології; рольові ігри; моделювання комунікативних ситуацій; intercultural communicative competence; polylogue of cultures; professionally oriented communication; adaptation of speech behavior; information technologies; role play; simulating communicative situations; role-playing games; межкультурная коммуникативная компетенция; полилог культур; профессионально-ориентированная коммуникация; адаптация речевого поведения; информационные технологии; ролевые игры; моделирование коммуникативных ситуаций