Методичні підходи до підготовки експертних кадрів в Україні - Стріляна, А. В.; Striliana, A. V. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 709-713, 2025)
Проаналізовано досвід підготовки експертних кадрів в Україні, визначено ключові методичні підходи, що лежать в основі їх професійної підготовки. Застосування цих методичних підходів у підготовці експертних кадрів сприяє створенню гнучкої, адаптивної системи освіти, здатної реагувати на виклики сучасності та забезпечувати високу якість підготовки фахівців.

The experience of training expert personnel in Ukraine has been analyzed, and key methodological approaches that underlie their professional training have been identified. The application of these methodological approaches in the training of expert personnel contributes to the creation of a flexible, adaptive education system capable of responding to the challenges of modernity and ensuring high quality training of specialists.
Keywords: methodological approaches; Ukraine; Україна; Україна; Україна; professional training; training of expert personnel; experts; methodological approaches; Ukraine