Кібербезпека як складова національної безпеки України: реалії війни - Лучик, С. Д.; Luchyk, S. D.; Папуця, Р. О.; Paputsia, R. O.; Світлана Лучик (Державно-правові засади формування безпекового середовища в Україні: сучасні виклики : Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 15 груд. 2023 р.). – Одеса, ОДУВС, 2023. – С. 49-52, 2023)
У сучасному світі, зростання кількості кіберзлочинів стає актуальним явищем, особливо під час війни, коли кібератаки стають додатковим інструментом ведення війни. Діяльність кіберзлочинців може призвести до серйозних наслідків для безпеки нації та інфраструктури країни.

In today's world, the increase in the number of cybercrimes becomes an actual phenomenon, especially during war, when cyberattacks become an additional tool of warfare. The activities of cybercriminals can lead to serious consequences for the security of the nation and the infrastructure of the country.

В современном мире рост количества киберпреступлений становится актуальным явлением, особенно во время войны, когда кибератаки становятся дополнительным инструментом ведения войны. Деятельность киберпреступников может привести к серьезным последствиям безопасности нации и инфраструктуры страны.
Keywords: Україна; війна; національна безпека; кібербезпека; Ukraine; war; national security; cyber security; Украина; война; национальная безопасность; кибербезопасность