Гендерні стереотипи в діяльності правоохоронних органів - Підчасов, Є. В.; Pidchasov, Ye. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5057-4828; Чепелєва, Н. І.; Chepelieva, N. I.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2101-9571 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 96-97, 2023)
Проаналізовано сучасний стан реалізації гендерної рівності в суспільстві і секторі правоохоронної діяльності. Урахування гендерного аспекту й подолання гендерних стереотипів у цій сфері є вкрай важливими, адже основними критеріями в цьому разі мають бути професіоналізм і компетентність, реалізація цього підходу значно підвищує рівень сприйняття і довіри до правоохоронних органів у суспільстві.

The current state of implementation of gender equality in society and the law enforcement sector is analyzed. Taking into account the gender aspect and overcoming gender stereotypes in this area is extremely important, because the main criteria in this case should be professionalism and competence, the implementation of this approach significantly increases the level of perception and trust in law enforcement agencies in society.

Проанализировано современное состояние реализации гендерного равенства в обществе и секторе правоохранительной деятельности. Учет гендерного аспекта и преодоление гендерных стереотипов в этой сфере крайне важны, ведь основными критериями в этом случае должны быть профессионализм и компетентность, реализация этого подхода значительно повышает уровень восприятия и доверия к правоохранительным органам в обществе.
Підчасов, Є. В. Гендерні стереотипи в діяльності правоохоронних органів / Євген Вікторович Підчасов, Надія Ігорівна Чепелєва // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 96-97.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Психологія. Рsychology. Психология; Україна. Ukraine. Украина; гендерна рівність; gender equality; гендерное равенство; гендерна політика; gender policy; гендерная политика; гендерні стереотипи; gender stereotypes; гендерные стереотипы; правоохоронні органи; law enforcement agencies; правоохранительные органы