Домагання дитини для сексуальних цілей: новелізіція кримінального законодавства - Колесник, М. О.; Kolesnyk, M. O.; ORCID: http://orcid. org/0000-0002-2318-2973 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 88-90, 2021)
Стверджено, що прийняття змін у національному законодавстві сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини від сексуальної експлуатації та насильства, дозволить Україні виконати міжнародно-правові зобов’язання за Ланцаротською конвенцією. Водночас нормативно-правова регламентація тих чи інших положень має бути чіткою, визначеною, обґрунтованою задля безперешкодного та безпомилкового їх застосування на практиці.

It is asserted that the adoption of changes in the national legislation will contribute to the improvement of the state of protection and observance of the rights of the child in Ukraine, will bring the Ukrainian legislation closer to the international standards of ensuring the protection of the child from sexual exploitation and violence, will allow Ukraine to fulfill its international legal obligations under the Lanzarote Convention. At the same time, the regulatory legal regulation of certain provisions must be clear, defined, and justified for their unhindered and error-free application in practice.

Утверждено, что принятие изменений в национальном законодательстве будет способствовать повышению состояния защиты и соблюдения прав ребенка в Украине, приблизит украинское законодательство к международным стандартам обеспечения защиты ребенка от сексуальной эксплуатации и насилия, позволит Украине выполнить международно-правовые обязательства по Лансаротской конвенции. В то же время, нормативно-правовая регламентация тех или иных положений должна быть четкой, определенной, обоснованной для беспрепятственного и безошибочного их применения на практике.
Колесник, М. О. Домагання дитини для сексуальних цілей: новелізіція кримінального законодавства / Марина Олександрівна Колесник // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 88-90.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; домагання дитини для сексуальних цілей; molestation of a child for sexual purposes; кримінальне законодавство; criminal legislation; уголовное законодательство; дитяча порнографія; child pornography; детская порнография; захист дитини від сексуальної експлуатації та насильства