Саморегуляція поведінки як компонент підготовки майбутнього фахівця - Твердохвалова, Ю. Л.; Tverdokhvalova, Yu. L.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8431-0943 (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 100 - 104., 2020)
Показано, чим вище рівень усвідомленої саморегуляції, тим вище можливості людини по оволодінню новими видами діяльності, тим ширше коло тих завдань, які людина може опанувати за наявності спеціальних здібностей і відповідної мотивації. Студенти, які мають мети пов’язані з самореалізацією більш варіативні та наполегливіші у досягненні будь якої своєї мети. Показано, чем выше уровень осознанной саморегуляции, тем выше возможности человека к овладению новых видов деятельности, тем шире круг вопросов, которыми человек может овладеть при наличии специальных способностей и соответствующей мотивации. Студенты, которые имеют цели, направленные на самореализацию более вариативны и настойчивы в достижении любой своей цели. It is shown that the higher the level of conscious self-regulation, the higher human ability to master new activities, the wider the range of questions that a person can master with the presence of special abilities and appropriate motivation. Students who have goals aimed at self-realization are more variable and persistent in achieving any its purpose.
Твердохвалова Ю. Л. Саморегуляція поведінки як компонент підготовки майбутнього фахівця / Ю. Л. Твердохвалова // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 100 - 104.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; студенти; самореалізація; саморегуляція поведінки; мета; потенціал; діяльність; успішність; професійна самореалізація; студенты; самореализация; саморегуляция поведения; цель; потенциал; деятельность; успешность; профессиональная самореализация; students; self-realization; self-regulation of behavior; goal; potential; activity; success; professional self-realization