Підстави для класифікації юридичних гарантій у трудовому праві України - Малихіна, Я. А.; Malykhina, Ya. A. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 143-146, 2003)
Основним критерієм класифікації юридичних гарантій у сфері праці є форма їх виразу та цільового закріплення у відповідних нормативно-правових актах. Доведено, що наявність розгалуженої і динамічної системи загальних і спеціальних юридичних гарантій допомагає громадянам вільно знайти найбільш ефективну для себе роботу з урахуванням особистих можливостей, успішно розвивати свої спроможності щодо реалізації конституційного права на працю. Основным критерием классификации юридических гарантий в сфере труда является форма их выражения и целевого закрепления в соответствующих нормативно-правовых актах. Доказано, что наличие разветвленной и динамической системы общих и специальных юридических гарантий помогает гражданам свободно найти наиболее эффективную для себя работу с учетом личных возможностей, успешно развивать свои способности по реализации конституционного права на труд. The main criterion for the classification of legal guarantees in the field of labor is the form of their expression and targeted consolidation in the relevant regulatory legal acts. It is proved that the existence of an extensive and dynamic system of general and special legal guarantees helps citizens to freely find the most effective work for themselves, taking into account personal opportunities, to successfully develop their abilities to realize the constitutional right to work.
Малихіна, Я. А. Підстави для класифікації юридичних гарантій у трудовому праві України / Я. А. Малихіна // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч. 2. - С. 143-146
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридичні гарантії; юридические гарантии; legal guarantees; право на безкоштовне професійне навчання; право на бесплатное профессиональное обучение; right to free vocational training; підвищення трудової кваліфікації; повышение трудовой квалификации; professional development