Реєстраційне провадження: сутність та особливості - Апанасюк, О. Г.; Apanasiuk, O. H. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 180-184, 2005)
Охарактеризовані складові елементи реєстраційного провадження, сформульовані поняття зазначеного провадження. З’ясовано, що реєстраційне провадження як вид адміністративного провадження – це діяльність органів виконавчої влади щодо розгляду і вирішення індивідуальних адміністративних справ, змістом яких є державна реєстрація різних об’єктів. Охарактеризованы составляющие элементы регистрационного производства, сформулированы понятия указанного производства. Выяснено, что регистрационное производство как вид административного производства - это деятельность органов исполнительной власти по рассмотрению и разрешению индивидуальных административных дел, содержанием которых является государственная регистрация различных объектов. The constituent elements of registration proceedings are characterized, the concepts of the specified proceedings are formulated. It was found out that registration proceedings as a type of administrative proceedings are the activities of executive bodies in the consideration and resolution of individual administrative cases, the content of which is state registration of various objects.
Апанасюк, О. Г. Реєстраційне провадження: сутність та особливості / О. Г. Апанасюк // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 180-184
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративне провадження; административное производство; administrative proceedings; реєстраційне провадження; регистрационное производство; registration proceedings; реєстраційні правовідносини; регистрационные правоотношения; registration relationship