Правові засади здійснення Міністерством внутрішніх справ України управління бюджетними коштами : автореф. дис. - Шевнін, С. М.; Shevnin, S. M.; Шевнин, С. М.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2195-3831 (Харків, 2019)
У дисертації досліджено правові засади здійснення Міністерством внутрішніх справ України управління бюджетними коштами. Надано авторські визначення «управління бюджетними коштами МВС» та з’ясовано цілі, завдання, функції та принципи управління бюджетними коштами МВС на стадіях бюджетного процесу. Проаналізовано бюджетні повноваження МВС як головного розпорядника бюджетних коштів на стадіях бюджетного процесу. Доведено потребу в посиленні ролі МВС як головного розпорядника бюджетних коштів у бюджетному процесі шляхом поширення повноважень щодо нормативно-правового забезпечення управління бюджетними коштами в напрямку середньострокового та довгострокового планування, впровадження сучасних інструментів бюджетного планування в бюджетну діяльність МВС. Визначено стратегічні напрями вдосконалення правових засад здійснення МВС України управління бюджетними коштами.

The author of the dissertation has studied the legal principles of carrying out budget funds management by the Ministry of Internal Affairs of Ukraine. The author has provided own definition of “budget funds management of the Ministry of Internal Affairs” and has clarified the objectives, tasks, functions and principles of budget funds management of the Ministry of Internal Affairs. The budget powers of the Ministry of Internal Affairs as the main manager of budget funds at the stages of the budget process have been analyzed.

В диссертации исследованы правовые основы осуществления Министерством внутренних дел Украины управления бюджетными средствами. Предоставлено авторские определения «управления бюджетными средствами МВД» и выяснены цели, задачи, функции и принципы управления бюджетными средствами МВД на стадиях бюджетного процесса. Проанализированы бюджетные полномочия МВД как главного распорядителя бюджетных средств на стадиях бюджетного процесса. Доказана необходимость усиления роли МВД как главного распорядителя бюджетных средств в бюджетном процессе путем распространения полномочий по нормативно- правовому обеспечению управления бюджетными средствами в направлении среднесрочного и долгосрочного планирования, внедрения современных инструментов бюджетного планирования в бюджетную деятельность МВД. Определены стратегические направления совершенствования правовых основ осуществления МВД Украины управления бюджетными средствами.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Legal Principles of Carrying out Budget Funds Management by the Ministry of Internal Affairs of Ukraine
Шевнін, С. М. Правові засади здійснення Міністерством внутрішніх справ України управління бюджетними коштами : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / С. М. Шевнін; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - 22 с.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна. Ukraine. Украина; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; управління бюджетними коштами; управление бюджетными средствами; budget funds management; Міністерство внутрішніх справ України; Министерство внутренних дел Украины; Ministry of Internal Affairs of Ukraine; бюджетні правовідносини; бюджетные правоотношения; budget legal relations; фінансова діяльність держави; финансовая деятельность государства; financial activity of the state