Європейські основи національних стратегій управління кібербезпекою - Горелов, Ю. П.; Horelov, Yu. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0330-5008; Кобзев, І. В.; Kobzev, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7182-5814; Косенко, В. В.; Kosenko, V. V. (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 31 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 38-40, 2023)
Зауважено, що управління кібербезпекою – це процес планування, розробки, впровадження та координації заходів для захисту інформаційних систем та мереж від кібератак та інших загроз. Управління кібербезпекою стає все більш важливою темою і її потрібно розглядати переважно на політичному, а не на технічному рівні.

It is noted that cyber security management is a process of planning, development, implementation and coordination of measures to protect information systems and networks from cyber attacks and other threats. Cybersecurity management is becoming an increasingly important topic and needs to be addressed primarily at a political rather than a technical level.

Отмечено, что управление кибербезопасностью – это процесс планирования, разработки, внедрения и координации мер по защите информационных систем и сетей от кибератак и других угроз. Управление кибербезопасностью становится все более важной темой и ее следует рассматривать преимущественно на политическом, а не техническом уровне.
Keywords: кібербезпека; національні стратегії управління кібербезпекою; управління кібербезпекою; Європейський Союз; Агентство Європейського Союзу з кібербезпеки; ENISA; cyber security; national cyber security management strategies; cyber security management; управление кибербезопасностью; European Union; Европейский союз; кибербезопасность