Поняття і зміст права на оскарження рішень, дій чи бездіяльності у кримінальному провадженні - Шестаков, В. І.; Shestakov, V. I. (Право.ua. – 2018. – № 1. – С. 97-102, 2018)
У статті на підставі аналізу наукової літератури та кримінального процесуального законодавства розглянуто питання щодо природи права на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності у кримінальному процесі. Запропоновано визначення поняття зазначеного права як сукупності правових можливостей особи звернутись зі скаргою до суду з метою відновлення прав, які, на її думку, були порушені певним рішенням, дією або бездіяльністю. Встановлено зміст вказаного процесуального права та шляхи удосконалення механізму його реалізації у кримінальному процесі України.

В статье на основании анализа научной литературы и уголовного процессуального законодательства рассмотрен вопрос о природе права на обжалование процессуальных решений, действий или бездействия в уголовном процессе. Предложено определение понятия данного права как совокупности правовых возможностей лица обратиться с жалобой в суд с целью восстановления прав которые, по его мнению, были нарушены определенным решением, действием или бездействием. Установлено содержание указанного процессуального права и пути совершенствования механизма его реализации в уголовном процессе Украины.
Шестаков В. І. Поняття і зміст права на оскарження рішень, дій чи бездіяльності у кримінальному провадженні / Шестаков Вадим Іванович // Право.ua. – 2018. – № 1. – С. 97-102.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; права человека; судебная защита; право на справедливый суд; уголовное производство; принципы уголовного производства; обжалование процессуальных решений, действий или бездействия; права людини; human rights; судовий захист; право на справедливий судовий розгляд; кримінальне провадження; засади кримінального провадження; оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності; criminal proceedings; judicial protection