Відповідальність Парламенту України в системі юридичної відповідальності держави: конституційно-правовий аналіз - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4003-1974 (Право України. - 2019. - № 7. - С. 198-217, 2019)
Визначено у конституційно-правовому ракурсі особливості відповідальності Парламенту в системі юридичної відповідальності держави. Надано конституційно-правовий аналіз юридичної відповідальності Парламенту України, зокрема: загальнотеоретичні та конституційно-правові засади такої відповідальності; зв’язок між відповідальністю Парламенту та відповідальністю держави; своєрідність конституційно-правового закріплення інституту юридичної відповідальності Верховної Ради України та практики його реалізації.

The article presents the constitutional-law analysis of legal responsibility of the Ukrainian Parliament, in particular: general theoretical and constitutional-law foundations of such responsibility; interrelation between responsibility of the Parliament and responsibility of the State; the specifics of consolidation in constitutional law of the institution of legal responsibility of the Ukrainian Verkhovna Rada and the practice of its implementation.

Определены в конституционно правовом ракурсе особенности ответственности Парламента в системе юридической ответственности государства. Представлен конституционно-правовой анализ юридической ответственности Парламента Украины, в частности: общетеоретические и конституционно-правовые основы такой ответственности; связь между ответственностью Парламента и ответственностью государства; своеобразие конституционно правового закрепления института юридической ответственности Верховной Рады Украины и практики его реализации.
Responsibility of the Ukrainian Parliament in the system of the state’s legal responsibility: analysis under constitutional law
Бакумов, О. Відповідальність Парламенту України в системі юридичної відповідальності держави: конституційно-правовий аналіз / Олександр Бакумов // Право України. - 2019. - № 7. - С. 198-217. - DOI: 10.33498/louu-2019-07-198.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридична відповідальність; юридическая ответственность; legal liability; юридична відповідальність держави; юридическая ответственность государства; legal responsibility of the state; Конституційний Cуд України; Конституционный Cуд Украины; Constitutional Court of Ukraine; парламент; parliament; Верховна Рада України; Верховная Рада Украины; Verkhovna Rada of Ukraine; суб’єкт відповідальності; субъект ответственности; subject of responsibility; конституційно-правовий аналіз; конституционно-правовой анализ; constitutional and legal analysis; Парламент України; Парламент Украины