Земельні банки двох імперій: хто був першим? - Кириченко, В. Є.; Kyrychenko, V. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5497-907X (Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 6-11, 2011)
Розглянуто питання появи перших земельних банків на українських землях у складі Австро- Угорської та Російської імперій. Подано етапи ґенези, яку пройшли установи довгострокового кредиту від примусових з боку держави, станових кредитних товариств до суто приватних акціонерних іпотечних банків.

The question of appearance of the first land banks in the Ukrainian lands in the Austro-Hungarian and Russian empires is handled. The steps of the genesis are presented, which were got through by long-term credit facilities from forced by the state, estate credit companies to exclusively private mortgage banks.

Рассмотрен вопрос появления первых земельных банков на украинских землях в составе Австро-Венгерской и Российской империй. Представлены этапы генезиса, который прошли учреждения долгосрочного кредита от принудительных, со стороны государства, сословных кредитных обществ до исключительно частных акционерных ипотечных банков.
Land banks of two empires: who was the first?
Земельные банки двух империй: кто был первым?
Кириченко, В. Є. Земельні банки двох імперій: хто був першим? / В. Є. Кириченко // Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 6-11.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; українські землі; украинские земли; ukrainian lands; Російська імперія; Российская империя; Russian empire; Австро-Угорська імперія; Австро-Венгерская империя; Austro-Hungarian empire; земельні банки; земельные банки; land banks