Питання досягнення термінологічної досконалості у Кримінальному кодексі України - Ємельянов, В. П.; Yemelianov, V. P.; Пахнін, М. Л.; Pakhnin, M. L.; Микола Пахнін (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 118-121, 2025)
Зазначено, що термінологічні неточності у Кримінальному кодексі України породжують плутанини та суперечливості у законодавстві, а також проблеми у правозастосовній практиці. Вважається за необхідне позбавити КК України цієї термінологічної плутанини та залишити у статтях, що передбачають відповідальність за посягання не тільки на потерпілого, але й на близьких йому осіб, з усіх вказаних понять одне оптимальне.

It is noted that terminological inaccuracies in the Criminal Code of Ukraine create confusion and contradictions in legislation, as well as problems in law enforcement practice. It is considered necessary to rid the Criminal Code of Ukraine of this terminological confusion and leave one optimal term out of all the above-mentioned concepts in the articles that provide for liability for encroachment not only on the victim, but also on persons close to him.
Keywords: термінологія; термінологічна неточність; термінологіна досконалість; кримінальне законодавство; близькі родичі; родичі; близькі; близькі особи; terminology; terminological inaccuracy; terminology perfection; criminal law; close relatives; relatives; close; close persons