Здійснення та захист права батька на особисте виховання дитини - Красицька, Л. В.; Krasytska, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9187-4445 (Проблеми цивільного права та процессу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 97-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 20 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 51-56, 2022)
В статті відмічається що за сімейним законодавством України мати і батько мають рівні права щодо особистого виховання дитини. Зазначено, що наразі чинне законодавство України спрямоване на забезпечення здійснення та захисту права батька на особисте виховання дитини. Подальше удосконалення законодавства України в цій сфері сприятиме урахуванню найкращих інтересів дитини. В статье отмечается, что по семейному законодательству Украины мать и отец имеют равные права по личному воспитанию ребенка. Отмечено, что действующее законодательство Украины направлено на обеспечение осуществления и защиты права отца на личное воспитание ребенка. Дальнейшее усовершенствование законодательства Украины в этой сфере будет способствовать учету лучших интересов ребенка. The article notes that according to the family law of Ukraine, mother and father have equal rights regarding the personal upbringing of the child. It is noted that the current legislation of Ukraine is aimed at ensuring the exercise and protection of the father's right to personal upbringing of the child. Further improvement of Ukrainian legislation in this area will help take into account the best interests of the child.
Красицька Л. В. Здійснення та захист права батька на особисте виховання дитини / Л. В. Красицька // Проблеми цивільного права та процессу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 97-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 20 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України», Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 51-56.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Сімейне право. Family law. Семейное право; виховання дитини; США; доктрина «ніжного віку дитини»; захист прав батька; особисте виховання дитини; воспитание ребенка; доктрина «нежного возраста ребенка»; raising a child; USA; doctrine of "tender age of the child"; protection of parental rights; personal upbringing of the child