Чинники дезадаптивності поліцейських в умовах війни - Сарбей, Ю. В.; Sarbei, Yu. V. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 218-219, 2024)
Проведено аналіз специфіки роботи правоохоронців під час виконання функціональних обов’язків у воєнний час. Визначено основні чинники дезадаптивності поліцейських внаслідок впливу на них екстремальних умов служби.

The analysis of the specifics of the work of law enforcement officers during the performance of functional duties in wartime was carried out. The main factors of the maladjustment of police officers have been determined as a result of exposure to extreme service conditions.

Проведен анализ специфики работы правоохранителей при исполнении функциональных обязанностей в военное время. Определены основные факторы дезадаптивности полицейских в результате воздействия на них экстремальных условий службы.
Keywords: дезадаптивність; адаптація; правоохоронці; поліцейські; травма; травмуюча ситуація; maladjustment; adaptation; law enforcement officers; police officers; trauma; traumatic situation; дезадаптивность; адаптация; правоохранители; полицейские; травмирующая ситуация