Особливості детермінації економічної злочинності в сучасних умовах - Кобко, Р. В.; Kobko, R. V.; Лук'яненко, С. В.; Lukianenko , S. V. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2023. – № 2 (29). – С. 89-95, 2023)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених запропоновано авторське визначення поняття «економічна злочинність». Встановлено, що економічна злочинність є суспільно небезпечним явищем, яке впливає не лише на економічний та фінансовий стан держави і суспільства, а й на соціальнополітичний розвиток країни в цілому. Виявлено та надано опис, пояснення окремим особливостям відтворення детермінаційного комплексу економічної злочинності, ключовим групам криміногенних факторів.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists, the author's definition of the concept of "economic crime" is proposed. The causes and conditions that determine the occurrence of economic crime in Ukraine are singled out. It was established that economic crime is a socially dangerous phenomenon that affects not only the economic and financial state of the state and society, but also the social and political development of the country as a whole.

Предложено авторское определение понятия "экономическая преступность". Установлено, что экономическая преступность является общественно опасным явлением, которое влияет не только на экономическое и финансовое состояние государства и общества, но и на социально-политическое развитие страны в целом. Выявлено и дано описание, объяснение отдельным особенностям воспроизводства детерминационного комплекса экономической преступности, ключевым группам криминогенных факторов.
Features of the determination of economic crime in modern conditions
Keywords: злочинність; економічна злочинність; детермінанти злочинності; погляди вчених; crime; economic crime; determinants of crime; views of scientists; преступность; экономическая преступность; детерминанты преступности; взгляды ученых