Assessment of the current situation in the security sector and the finges of Ukraine - Martynovych, M. O.; Мартинович, М. О. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 168-169, 2025)
Наголошено, що ситуація в секторі безпеки і оборони України є складною і потребує постійного вдосконалення та адаптації до нових загроз. Основними викликами є зовнішня агресія з боку Росії, внутрішні проблеми, пов’язані з реформуванням сектору безпеки, а також зміна військової ситуації в умовах технологічних та гібридних загроз.

It was emphasized that the situation in the security and defense sector of Ukraine is complex and requires constant improvement and adaptation to new threats. The main challenges are external aggression from Russia, internal problems related to security sector reform, as well as changing military situations in the face of technological and hybrid threats.
Keywords: Україна; сектор безпеки і оборони; оцінка поточного стану; Ukraine; security and defense sector; assessment of the current state