Класифікація техніко-криміналістичних засобів, які використовуються під час розслідування злочинів, пов’язаних із порушенням правил безпеки руху або експлуатації транспорту - Карпенко, Д. О.; Karpenko, D. O. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - Вип. 2, ч. 2. - С. 326-330, 2016)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених і норм чинного законодавства України здійснено класифікацію техніко-криміналістичних засобів, які використовуються під час розслідування злочинів, пов’язаних із порушенням правил безпеки руху або експлуатації транспорту. Під такою класифікацією пропонується розуміти процес поділу техніко-криміналістичних засобів досудового розслідування злочинів, пов’язаних із порушенням правил безпеки руху або експлуатації транспорту, на групи за наперед встановленими критеріями класифікації, які вказують на їхні найсуттєвіші ознаки.

In the article, on the basis of the analysis of scientific views of scientists and the norms of the current legislation of Ukraine, the classification of technical and forensic means used in the investigation of crimes related to violation of rules of safety of movement or operation of transport has been made. This classification proposes to understand the process of separation of technical and forensic means of pre-trial investigation of crimes connected with violation of rules of safety of movement or operation of transport, to groups according to predefined criteria of classification, which indicate their most essential features.

В статье на основе анализа научных взглядов ученых и норм действующего законодательства Украины осуществлена классификация технико-криминалистических средств, используемых при расследовании преступлений, связанных с нарушением правил безопасности движения или эксплуатации транспорта. Под такой классификацией предлагается понимать процесс разделения технико-криминалистических средств досудебного расследования преступлений, связанных с нарушением правил безопасности движения или эксплуатации транспорта, на группы по заранее установленным критериям классификации, которые указывают на их существенные признаки.
Keywords: техніко-криміналістичний засіб; класифікація; розслідування злочинів; порушенням правил безпеки руху або експлуатації транспорту; technical and forensic tool; classification; crime investigation; violation of traffic safety rules or transport operation; технико-криминалистическое средство; классификация; расследование преступлений; нарушением правил безопасности движения или эксплуатации транспорта