Функції медичного страхування в контексті медичної реформи в Україні - Кирєєва, І. В.; Kyrieieva, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5447-4314; Коробцова, Д. В.; Korobtsova, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4753-7433 (Держава та регіони. Серія: Право. – 2020. – № 1 (67), т. 1. – С. 115-120, 2020)
Стаття присвячена дослідженню ролі та функцій медичного страхування в Україні в умовах медичної реформи. В статті проаналізовано відповідність медичного страхування нормам Конституції України. Акцентовано увагу на тому, що право на медичне страхування є однією з конституційних гарантій забезпечення охорони здоров’я.

The article is devoted to the study of the role and functions of health insurance in Ukraine in the context of health care reform. The article analyzes the compliance of health insurance with the Constitution of Ukraine. Emphasis is placed on the fact that the right to health insurance is one of the constitutional guarantees of health care.

Статья посвящена исследованию роли и функций медицинского страхования в Украине в условиях медицинской реформы. В статье проанализированы соответствие медицинского страхования нормам Конституции Украины. Акцентировано внимание на том, что право на медицинское страхование является одной из конституционных гарантий обеспечения здравоохранения.
Functions of health insurance in the context of medical reform in Ukraine
Кирєєва, І. В. Функції медичного страхування в контексті медичної реформи в Україні / І. В. Кирєєва, Д. В. Коробцова // Держава та регіони. Серія: Право. – 2020. – № 1 (67), т. 1. – С. 115-120. - DOI: https://doi.org/10.32840/1813-338X-2020.1-1.19.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; медичне страхування; медицинское страхование; medical insurance; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; медична реформа; медицинская реформа; medical reform; фінансове забезпечення; финансовое обеспечение; financial security; охорона здоров'я; здравоохранение; health care; функціі медичного страхування; функции медицинского страхования; health insurance functions; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право