Пропозиції вирішення окремих проблем практики у кримінальних провадженнях про шахрайства - Заяць, К. Д.; Zaiats, K. D. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 73-78, 2019)
Розглянуто проблеми, які виникають у слідчого на стадії прийняття рішення про відкриття кримінального провадження, коли необхідно встановити ознаки складу злочину у фактичному акті добровільної передачі потерпілим майна або права на нього. Запропоновано удосконалення діючого кримінального процесуального законодавства шляхом доповнення Кримінального процесуального кодексу України окремим розділом «Особливості кримінального провадження відносно осіб без громадянства (апатридів)».

The problems that arise for the investigator at the stage of making a decision on the opening of criminal proceedings, when it is necessary to establish the signs of the composition of the crime in the actual act of voluntary transfer of property to the victim or the right to it, are considered. It is proposed to improve the current criminal procedural legislation by supplementing the Criminal Procedure Code of Ukraine with a separate section "Features of criminal proceedings against stateless persons (stateless persons)".

Рассмотрены проблемы, возникающие у следователя в стадии принятия решения об открытии уголовного производства, когда необходимо установить признаки состава преступления в фактическом акте добровольной передачи потерпевшим имущества или права на него. Предложено усовершенствование действующего уголовного процессуального законодательства путем дополнения Уголовного процессуального кодекса Украины отделом раздела «Особенности уголовного производства в отношении лиц без гражданства (апатридов)».
Заяць, К. Д. Пропозиції вирішення окремих проблем практики у кримінальних провадженнях про шахрайства / Костянтин Дмитрович Заяць // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 73-78.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; шахрайство; fraud; мошенничество; вуличні шахрайства; street scams; уличные мошенничества; апатрид; stateless